Het 7 habits succesvol studeren programma.

Effectief studeren is meer dan alleen met je neus in de boeken zitten. Je hebt motivatie, doorzettingsvermogen, structuur en energie nodig om goede resultaten te kunnen behalen.  Aan de hand van 7 eigenschappen helpen wij om te begrijpen hoe je dit zelf kunt bereiken.

Na de schooldag kom je bij Huiswerkles. Allereerst nemen wij de week door aan de hand van het logboek.
Hier staat de planning in en oefenen wij met het gebruik van de 7 gewoonten. Een nieuwe gewoonte aanleren plannen wij op de momenten dat school dit toelaat.

 • Gewoonte  1. Wees Pro-actief
  Dit betekent dat jij zelf de afstandbediening (van je leven) in handen hebt. Jij denkt vooruit en handelt daarnaar.Je snapt dat het veel tijd scheelt als je goed oplet in de les, dus aantekeningen maakt en je huiswerk goed noteert.
 • Gewoonte 2. Begin met het eind in gedachten
  Het helpt en motiveert wanneer je weet waarvoor je het allemaal doet. Dus we gaan doelen stellen voor het komende schooljaar!
 • Gewoonte 3. Belangrijke zaken eerst.
  Je hebt het vast heel erg druk met van alles en nog wat en dus nauwelijks tijd om je proefwerk voor morgen te leren…Deze gewoonte leert je te beoordelen wat het belangrijkste is en wat je dus het beste eerst kan doen. Als je goed plant en vooruit werkt, heb je uiteindelijk meer tijd over voor nog leukere dingen dan huiswerk maken.
 • Gewoonte 4. Denk Win-Win
  Deze gewoonte kan je bijvoorbeeld gebruiken om met je ouders tot een akkoordje te komen, waarbij iedereen blij is! Als jij bijvoorbeeld gemiddeld een 8 voor al je vakken staat, krijg je misschien meer vrijheid/zakgeld/gametijd.
 • Gewoonte 5. Eerst begrijpen dan begrepen worden
  Deze gewoonte spreekt voor zich, maar is lang niet zo makkelijk als het lijkt…Het helpt je bijvoorbeeld bij het maken van een proefwerk: eerst snappen wat je leraar precies vraagt en dan pas een antwoord geven op de vraag.
 • Gewoonte 6. Creëer Synergie
  1=1=3!!! Hier leer je goed samenwerken om zo een veel beter resultaat te bereiken dan je alleen had gekund.
 • Gewoonte 7. Houd de zaag scherp
  Dit is de leukste gewoonte! Als je heel hard geleerd hebt voor school is het namelijk heel goed voor je om iets totaal anders te gaan doen, zodat je weer nieuwe energie krijgt. Bijvoorbeeld sporten, met je vrienden iets leuks doen en nog veel meer.